Valoració final

Aquest semestre ha estat tot un repte per a mi: tornar a estudiar després d’haver-ho deixat durant dos anys és posar-hi moltes ganes, sobretot si també es treballa a jornada completa.

Al llarg del semestre, tant jo a escala personal, com amb el grup de treball en línia, ens hem trobat amb diferents dificultats les quals hem intentat resoldre de la millor manera possible. Això sí, sempre amb moltes ganes i amb alegria. Si es tracta de «dificultats tècniques», és a dir, quan no sabem com funciona alguna de les eines, el que hem fet al llarg del projecte és buscar fòrums i vídeos explicatius. Aquests són molt útils per a poder veure una aplicació real de com es resol un dubte i tenir un pas per pas de com fer-ho. També ens hem referit a les guies d’usuari i els tutorials fets pels creadors de les eines mateixes. L’avantatge del nostre grup ha estat que tots tenim experiència en àmbits molt diferents, aspecte que ha fet que puguem aportar diferents perspectives i que tinguem facilitat per a entendre una eina millor i poder ajudar els altres membres.

De totes les eines que hem anat fent servir durant el semestre, la que més he après a fer servir i la que més em sembla que ens ha ajudat és Google Drive. Google Drive ens ha permès crear tots els redactats de manera 100% col·laborativa i sense problemes, especialment tenint en compte que no vivim en la mateixa ciutat. Hangouts, aplicació de trucades vídeo de Google, també ens ha ajudat molt per a poder mantenir la comunicació. Com a persona apassionada de l’organització, haig de dir que descobrir Trello ha estat molt satisfactori. Encara haig d’aprendre bé a fer-la servir però serà una eina que segur que faré servir en el futur. Però, sense cap mena de dubte, l’aplicació que més m’ha agradat fer servir durant les pràctiques d’aquesta assignatura ha sigut Pinterest. Ja la coneixia i sempre seré una defensora de fer servir Pinterest per a inspirar-se o crear moadboards. Us deixo aquí l’enllaç del meu perfil per a l’assignatura. També us deixo l’enllaç del meu List.ly, per si li voleu fer un cop d’ull.

El grup de treball que hem format amb els companys ha superat qualsevol expectativa i, haig de dir, que han fet que la meva experiència durant aquest semestre hagi estat molt positiva. Abans de parlar de la formació i la dinàmica del grup, m’agradaria donar les gràcies a en Javi, en Jordi i a l’Uri per haver estat tan bons companys d’equip i per haver estat tan empàtics. Moltes gràcies, nois!

El grup el vam formar a partir del fòrum de l’assignatura. Havent llegit les seves introduccions no em va costar molt imaginar-me que poguéssim formar un bon grup, ja que tots teníem una mica les mateixes expectatives i les mateixes ganes de l’assignatura. Conèixer-los a un nivell una mica més personal i poder intercanviar idees i interessos ha ajudat molt al funcionament del grup.

Per comunicar-nos hem fet servir principalment Whatsapp i vam establir des d’un bon principi de fer «reunions» a Hangouts per a organitzar-nos i fer certes parts de les PACS de manera realment col·laborativa.

L’únic problema que he tingut personalment ha estat la planificació del temps. Tots ens hem vist afectats per tot el que està passant globalment però quan treballes com jo en una de les poques indústries que ha de seguir fent la feina cada dia i tot això també s’ajunta amb la temporada alta de l’empresa… Només dir que els plans fets en un principi no han tingut res a veure amb el que vaig haver d’improvisar. Per veure el pla incial que tenia per aquest semestres podeu entrar al meu PPE des d’aquest enllaç.

Amb tot això, jo penso que hem fet un bon equip, que ens hem sabut organitzar la feina i que ens hem ajudat en tot el que hem pogut. Totes les dificultats les hem superat junts i, encara que hagin sorgit imprevistos, ens hem organitzat entre tots per a superar la feina. Crec que tots quatre estem contents amb els resultats.

Tot el que he après durant aquesta assignatura i el seu treball en grup ho podré aplicar a qualsevol altra assignatura o projecte virtual que realitzi. Tant l’experiència amb noves eines, com la dinàmica d’un grup virtual, m’han fet perdre la por a treballar d’aquesta manera. He après que tot té a veure amb l’actitud i si projectem una actitud positiva, amb la confiança que ens en sortirem i fent la feina que ens pertoca, tot és fàcil i amè.

Una altra cosa que he après de l’assignatura i, com ja vaig comentar en una entrada anterior, és que la presència a les xarxes socials és molt important per al medi creatiu. Jo, desafortunadament, haig de treballar molt per a millorar la meva presència però segur que amb un bon pla i una bona organització m’acabaré en sortint.

Feu click aquí per a tafanjear el Google Sites que hem creat amb els companys.

Bona sort a tots els companys en el futur, tant acadèmic com professional.